Translate

7 Eylül 2012 Cuma

The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri)

The CW kanalının başarılı dizilerinden birisi daha.Esas başarısını 2. sezonda yakaladığını düşünüyorum.Dizi L.J. Smith'in The Vampire Diaries isimli kitap serisinden uyarlanmış.Dizinin pilot bölümü kanalın kuruluşundan bu yana en çok izlenen pilot bölüm olmuştur.(Fragmanı)
Doğaüstü olayları korku ve aşkla birlikte ekrana yansıtmış bir dizi.Dizide kahramanların başı beladan bir türlü kurtulmuyor.Çözülen herbir düğüm yeni bir düğümü beraberinde getiriyor.Konu ise basitçe şöyle vampir olan Stefan(Paul Wesley) ve Damon (Ian Somerhalder) adlı iki erkek kardeşin Elena(Nina Dobrev) isimli bir kıza aşık olmaları ve bu aşkın onlara yaptıramayacağı şey olmaması....
Kendisini birdenbire doğaüstü olayların içinde bulan Elena ilk sezon körü körüne Stefan'a aşık olsa da 2. sezonda işler farklı bir boyut kazanacak ve Damon ile yakınlaşan Elena seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Bana kalırsa dizi başarısını genel olarak genç kızlara borçlu ki oyuncu seçiminde kelimenin tam anlamıyla turnayı gözünden vurmuşlar.Özellikle de Ian Somerhalder ve diziye sonradan dahil olan Joseph Morgan dizinin tutulmasında çok etkili iki oyuncu.Malum bayan arkadaşlarımız kötü ve seksi role sahip erkeklerin her zaman fanı olmuşlardır ve bu konuda bayanlar her zaman sadık oldukları için dizi başarıyı elde etmiştir.
Facebook'ta yaklaşık 13 milyon beğeni almış olması dizinin en az birkaç sezon daha oynayacağına işaret etmekte.İlk başlarda fazla romantizmden sıkılsam da Klaus(Joseph Morgan)'un diziye dahil olması ile gerilim ve gizem devreye girdiği için sevmeye başladım.
Ayrıca Nina Dobrev'in Elena karakteri canlandırmasını çok sıkıcı bulsam da Katherine karakterini yani Elena'nın fiziksel olarak aynı fakat huy olarak zıttı olan görsel ikizini çok güzel oynadığını düşünüyorum.
Diğer oyuncu kadrosu ise kısaca şöyle;

Jeremy Gilbert(Steven R. McQueen): Elena'nın erkek kardeşi (aslında kuzeni)

Jenna Sommers(Sara Canning): Elena'nın yasal vasisi,teyzesi

Bonnie Bennett(Katerina Graham): Elena'nın en yakın arkadaşı aynı zamanda bir cadı

Caroline Forbes(Candice Accola): Elena'nın 2. Sezonda vampir olan bir diğer yakın arkadaşıdır

Matt Donovan(Zach Roerig): Elena'nın eski sevgilisi ve çocukluk arkadaşı

Tyler Lockwood(Micheal Trevino): Matt'in yakın arkadaşı olan bir kurtadam 2. Sezonda Caroline'in sevgilisi

Vicki Donovan(Kayla Ewell): Matt'in baş belası ablası.Daha sonra vampire dönüştürülüp,öldürülüyor

Alaric Saltzman(Matthew Davis): Vampir avcısı,tarih öğretmeni,Jenna'nın sevgilisi
Mantık aramadan kafanızı dağıtmak amacıyla güzel bir dizi seyretmek istiyorsanız The Vampire Diaries'i tercih edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder